بستن سبد خرید

پنج مشکل رایج زبان آموز در نوشتن رایتینگ  

زمان مطالعه: 4 دقیقه ۱۱ نوامبر ۲۰۲۱ ۲۸ دیدگاه

سلام عسل هستم، مدرس زبان انگلیسی. در این مقاله به پنج دسته از مشکلات زبان آموز در نوشتن رایتینگ اشاره می‌کنم و همراه هم، با چند راه حل برای حل این مشکل‌ آشنا می‌شیم. اگر شما هم جزو اون دسته از زبان آموز ها هستید که اغلب در نوشتن رایتینگ به مشکل می‌خورید، خوندن این مقاله رو از دست ندید!

writing-problems-yenglishtube

1.برای نوشتن، ایده ی کافی ندارم!

مشکل زبان آموز در نوشتن رایتینگ: من هیچ‌ وقت برای نوشتن ایده ی خاصی به ذهنم نمی‌رسه. حتی وقتی می‌خوام درباره ی موضوعات ساده هم بنویسم، نمی‌دونم باید از کجا شروع کنم. در رایتینگ های سخت تر و موضوعات پیچیده تر که اصلا ایده ای ندارم و ذهنم قفل می‌شه. نمی دونم از کجا باید برای نوشتن، ایده پیدا کنم. برای منی که در زندگی روزمره هم آدم کم حرفی هستم، نوشتن خیلی سخته!

پیشنهاد مدرس: اگر با کمبود ایده رو به رو می‌شید، هرروز بنویسید! از نوشتن ساده ی کارهای روزمره شروع کنید تا نوشتن کم کم براتون تبدیل به یک عادت بشه. یادتون باشه که شما قرار نیست هر روز یک صفحه essay بنویسید. نوشتن بخشی از خاطرات روزمره یا حتی لیستی از کار هایی که باید در روز انجام بدید، می تونه شروع خیلی خوبی باشه و کمکتون کنه که کم کم به انگلیسی فکر کنید.

اما یادتون باشه که برای رایتینگ های بلند تر، با موضوعات متفاوت (اجتماعی، علمی و …) برای پیدا کردن ایده، باید بیشتر بخونید! بله درسته، هرچی بیشتر بخونید، مهارت نوشتن تون هم تقویت می‌شه. سعی کنید زبان رو به صورت موضوعی مطالعه کنید. این طوری کلماتی که یاد می‌گیرید، در ذهنتون نظم پیدا می‌کنه و این در آینده به ایده پردازی شما خیلی کمک می‌کنه.

پس یادتون باشه که هر چی بیشتر مطالعه کنید، هنگام نوشتن هم ایده های بیشتری به ذهنتون میاد. دو یا سه تا از این ایده ها رو یادداشت کنید، و رایتینگ تون رو فقط به کمک همین ایده ها جلو ببرید. سعی کنید با فکر کردن زیاد و پریدن از ایده ای به ایده ی دیگر، ذهنتون رو خسته و شلوغ نکنید و تمرکزتون رو از دست ندید.

خیال پردازی کنید!

فراموش نکنید که در نوشتن رایتینگ هایی با موضوعات شخصی تر (مثل تعریف کردن یک خاطره، توصیف ظاهرمون، یا نوشتن درباره ی ماجرایی که برامون اتفاق افتاده) لازم نیست حتما راستگو باشید! شما با نوشتن رایتینگ، قصد دارید مهارت های زبان تون رو تقویت کنید یا در آزمون نمره ی دلخواه تون رو به دست بیارید. پس هیچکس از شما نمی پرسه آیا خاطره ی خنده داری که نوشتی، واقعا برات اتفاق افتاده یا نه! یادتون باشه که بعضی وقت ها، نبود ایده از جایی نشات می گیره که ما فکر می‌کنیم باید در نوشتن رایتینگ، حتما راستگو باشیم.

زبان آموزهای زیادی رو دیدم که در جواب Please write a paragraph about what you did yesterday  نوشتن: I did nothing special yesterday  و بعد به نوشتن چند تا جمله ی ساده اکتفا کردن و رایتینگ شون رو خیلی زود تموم کردن! مهم نیست که شما واقعا دیروز کار خاصی کردید یا نه! در ذهنتون موقعیت های مختلفی بسازید و در چهارچوب لغات و گرامرهایی که یاد گرفتید، داستان پردازی کنید و اصلا از خیال پردازی نترسید!

اگر می‌خواید از دوره های سایت استفاده کنید، برای پرورش ایده، استفاده از دوره های لغت رو بهتون پیشنهاد می‌کنم. در این دوره ها، شما کلی مقاله می‌خونید، روی یک موضوع خاص تمرکز می‌کنید و این طوری، کلی ایده توی ذهنتون پرورش پیدا می‌کنه.

 writing-yenglishtube

2- در نوشتن اشتباهات گرامری زیادی دارم!

مشکلات زبان آموز در نوشتن رایتینگ : همیشه بعد از این که رایتینگم تصحیح می شه، می بینم که اشتباهات گرامری زیادی دارم. حتی از گرامر هایی که خوب یاد گرفتم هم نمی‌تونم به خوبی استفاده کنم. بعضی وقت ها فکر می‌کنم که هیچ وقت نمی‌تونم گرامر رو به صورت کاربردی یاد بگیرم. رایتینگ هام همیشه پر از غلط های ساختاریه!

پیشنهاد مدرس : اول از همه، یادتون باشه که انتظارتون از خودتون در حد معلومات تون باشه و نه بیشتر. به علاوه، رایتینگ یک مهارت تولیدیه و یادگیری مهارت های تولیدی زبان، همیشه سخت تر از مهارت های دریافتی است. پس کاملا طبیعیه اگر شما متنی رو که برای مثال از ساختارهای زیاد passive  استفاده کرده رو می‌تونید متوجه بشید، اما خودتون به سختی می تونید جمله ی passive بسازید. پس امید و اعتماد به نفستون رو از دست ندید، چون پیشرفت تون قطعیه!

نکاتی که باید رعایت کنید!

دومین نکته اینه که باید سعی کنید در هر رایتینگ، خودتون رو ملزم به استفاده از تعداد محدود و خاصی از ساختارهای گرامری کنید. مثلا اگر دارید درباره ی شغل مورد علاقتون می‌نویسید، رایتینگ تون رو به دو بخش تقسیم کنید. در بخش اول، فقط با استفاده از زمان past بنویسید که در کودکی چطوری به این شغل علاقمند شدید و در بخش دوم، فقط با استفاده از زمان present بنویسید که الآن چرا به این شغل علاقه دارید. بعد از تموم شدن رایتینگ تون، چک کنید که آیا از همه ساختارهایی که می‌خواستید، استفاده کردید یا نه. یادتون باشه که استفاده از ساختار های گرامری متعدد، به خصوص در ترم های پایین تر باعث می‌شه ذهنتون آشفته بشه و احتمال خطا خیلی زیاد بالا می‌ره. پس حتما سعی کنید در هر پاراگراف، از قبل مشخص کنید که دقیقا از چه ساختارهایی می‌خواید استفاده کنید.

یک نکته ی مهم دیگه اینه که اگر در نوشتن رایتینگ، استفاده از گرامر خاصی مدنظرتونه، یک دور به نوت هایی که نوشتید رجوع کنید و اون ساختار گرامری رو مرور کنید تا مطالب رو به خوبی به خاطر بیارید.

و به عنوان آخرین نکته، همیشه در هنگام خوندن ریدینگ ها هم حواستون به ساختارهای گرامری باشه. گاهی روی یک جمله مکث کنید. از خودتون بپرسید که: این چه ساختاریه؟ چرا این جا استفاده شده؟

 writing-for-yenglishtube

3- من با املای لغات مشکل دارم!

مشکل زبان آموز در نوشتن رایتینگ: من موقع نوشتن، اشتباهات املایی زیادی دارم. نمی‌دونم چطور باید اسپلینگ لغات رو حفظ کنم. حس می‌کنم یادگرفتن املای لغات انگلیسی برای من خیلی سخته.

پیشنهاد مدرس: در دنیای امروز که ما آدم ها بیشتر درحال تایپ کردن و گشت و گذار در فضای مجازی هستیم، یکی از دلایل ضعیف شدن مهارت های املایی مون، صفحه کلید های هوشمند و متن های پیشگو است. شما وقتی رایتینگ تون رو تایپ می‌کنید یا با دوست انگلیسی زبانتون در حال چت هستید، صفحه کلید غلط های شما رو مشخص می‌کنه و حتی براتون درستش می‌کنه! گاهی حتی  به جای شما فکر می‌کنه و کلمه بعدی رو بهتون پیشنهاد می‌ده!

پس یادتون باشه که هیچوقت برای نوشتن رایتینگ از صفحه کلید های هوشمند استفاده نکنید وگرنه ممکنه در املای بعضی لغات، بدون اینکه خودتون خبر داشته باشید، ضعیف باقی بمونید.

یک نکته ی مهم دیگه اینه که سعی کنید لیستی از کلماتی که معمولا املای اون ها رو فراموش می‌کنید یا براتون سخت تره، تهیه کنید و گاهی این لیست رو مرور کنید. به عنوان یک روش خوب برای ترم های پایین تر، می تونید لوازم خونه و اتاق تون رو با برچسب ها اسم گذاری کنید. این طوری مثلا هر وقت که صبح ها در آینه به خودتون نگاه می کنید، کلمه ی mirror رو می‌بینید و هیچوقت فراموشش نمی‌کنید!

 yenglishtube (2

4- من نمی‌تونم از لغاتی که بلدم، در رایتینگ استفاده کنم!

مشکلات زبان آموز در نوشتن رایتینگ: من لغات زیادی بلدم اما موقع نوشتن رایتینگ نمی‌تونم ازشون استفاده کنم. انگار تا شروع به نوشتن می‌کنم، همه ی لغت های خوبی که بلدم از ذهنم پاک می‌شن. رایتینگ هام همیشه پر از لغات ساده و عبارات ابتداییه اما من لغات و collocation های زیادی بلدم. بعضی وقت ها فکر می‌کنم استفاده از لغاتی که یاد گرفتم، در رایتینگ برام غیرممکنه!

پیشنهاد مدرس: از mind-mapping استفاده کنید. مایندمپ، یک گراف شاخه ایه که کمک میکنه ذهن شما روی موضوع متمرکز بشه و نهایت استفاده رو از دانش تون بکنید. قبل از شروع به نوشتن، موضوع رایتینگ رو وسط صفحه دفترتون بنویسید و شاخه هایی بهش متصل کنید. حسابی فکر کنید و ببینید چه لغات و collocation  ها یا idiom هایی درباره این موضوع بلدید؟ همه رو یادداشت کنید. و بعد سعی کنید در نوشتن رایتینگتون، ازشون استفاده کنید. مایندمپینگ، علاوه بر کمک کردن به استفاده از دایره لغاتی که دارید، می‌تونه در استفاده از ساختارهای گرامری و ایده پردازی هم حسابی بهتون کمک کنه.

نقشه ی راه داشته باشید!

پس یادتون باشه که هیچ وقت بدون داشتن نقشه راه، دل به جاده نزنید! قبل از نوشتن، برای خودتون دامنه لغات، ساختارها و ایده هاتون رو کاملا مشخص کنید و یادداشت کنید.

در بحث استفاده کاربردی از لغاتی که بلدید، یک موضوع مهم اینه که لغات رو حتما در context یاد بگیرید. یعنی در دل یک جمله، در یک متن. این طوریه که کاربرد لغات رو به خوبی درک می‌کنید و اون لغات در ذهنتون به خوبی نقش می‌بندن. از یادگرفتن پراکنده ی لغات، به صورت غیرموضوعی پرهیز کنید. اپلیکیشن هایی که روزانه چند لغت جدید و متفرقه بهتون یاد می‌دن، بدون این که کاربردی از اون لغات ببینید، بهتون اصلا کمک نخواهند کرد.

یادتون باشه که علاوه بر همه ی این ها، حتما مهارت ریدینگ رو هم جدی بگیرید. هر متنی رو که بهش برمی‌خورید، حسابی آنالیز کنید. علاوه بر مشخص کردن ساختارهای گرامری که بالاتر بهش اشاره شده، سعی کنید حتما لغات و collocation های متن رو هم هایلایت کنید و یاد بگیرید. اون ها رو یادداشت کنید، هرازگاهی بهشون سری بزنید، مرور کنید و سعی کنید ازشون در رایتینگ های خودتون استفاده کنید.

اگر متن های انگلیسی رو اونقدر دقیق آنالیز کنید، مهارت رایتینگ و حتی اسپیکینگ تون به طرز فوق العاده ای پیشرفت می‌کنه!

writing (2)

5- من از نوشتن رایتینگ می‌ترسم!

مشکلات زبان آموز در نوشتن رایتینگ: من از نوشتن رایتینگ می‌ترسم. رایتینگ، هیچ وقت تسک مورد علاقه ی من نبوده. می‌ترسم که غلط های زیادی داشته باشم و انگیزه و اعتماد به نفسم رو از دست بدم. هیچ وقت انگیزه کافی برای شروع جدی نوشتن نداشتم.

پیشنهاد مدرس: از اشتباهاتتون نترسید. این اشتباهاتمون هستن که باعث می‌شن روز به روز پیشرفت کنیم و به دانشمون اضافه بشه. رایتینگ های تصحیح شده ی قدیمی تون رو نگه دارید و چند ماه بعد، با رایتینگ های جدیدتون مقایسه کنید. حتما متوجه پیشرفتی که کردید می‌شید، و حسابی انگیزه می‌گیرید!

اگر اشتباه مداومی دارید، حتما برنامه ای برای مرور درس های گذشته تون رو داشته باشید. توانایی های خودتون رو باور کنید و مطمئن باشید هیچکس قرار نیست شما رو قضاوت کنه. با آغوش باز پذیرای فیدبک ها باشید. چون این فیدبک ها هستند که ما رو از نقاط قوت و ضعف مون باخبر می‌کنند. برای نقاط قوتتون، به خودتون افتخار کنید که چقدر عالی پیشرفت کردید. و برای نقاط ضعف تون، برنامه ریزی کنید تا با مرور و مطالعه رفع شون کنید.

به عنوان چند پیشنهاد نهایی:

یادتون باشه که حتما قبل از ارائه ی رایتینگتون به مصحح، خودتون حداقل یک بار، و ترجیحا با صدای بلند، متنی که نوشتید رو بخونید. این طوری خودتون متوجه بعضی از اشتباهاتی که احتمالا به خاطر بی دقتی بودن می‌شید. این اشتباهات، خطا (slip) هستن. و ناشی از عدم یادگیری شما نیستند. سعی کنید همیشه خودتون اولین مصحح رایتینگتون باشید و این خطاها رو رفع کنید.

وقتی ذهنتون خسته است یا ایده ی کافی ندارید، ننویسید. رایتینگ مهارتیه که به ذهن باز و روحیه ی خوب نیاز داره. با انجام دادن این تسک شیرین و جذاب در موقع خستگی و بی حوصلگی، انگیزه ی ادامه دادن رو از خودتون صلب نکنید.

اگر زبان آموز خود آموز هستید، و دسترسی به مصحح برای تصحیح رایتینگ های خودتون ندارید، یا اگر بیشتر از تکالیف مشخص شده در کلاستون می‌نویسید، می‌تونید از اپ های خوبی که برای تصحیح رایتینگ وجود دارن استفاده کنید.

و در آخر، از نوشتن نترسید، برای تقویت نوشتن، وقت بیشتری صرف خوندن بکنید، زیاد بخونید، زیاد بنویسید و توانایی های خودتون رو باور کنید!

امیدوارم این مطلب (مشکلات زبان آموز در نوشتن رایتینگ) براتون مفید بوده باشه. همین امروز، دست به کار بشید و شروع به نوشتن کنید. می‌تونید از نوشتن درباره ی کارهای روزمرتون، آب و هوای پاییزی شهرتون، یا آخرین فیلمی که دیدید شروع کنید!

نظرتون چیه؟

نظرتون درباره این مطلب چی بود؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


    سلام وقتتون بخیر، رایتینگ خیلی رو نمره تاثیر داره؟
    آخه مهلتش تموم شده دیگه نمیتونم انجام بدم😔

    سلام عسل جان
    نکات خوب و مفیدی بود بخصوص اون قسمتی از متن که گفتید هر روز سعی کنیم حرفا یا بخشی از خاطرات و کارای روزانه رو به زبان انگلیسی بنویسیم👍

    سلام
    خسته نباشید
    ممنون از وقتی که گذاشتین.
    خیلی خوب و کاربردی بود.

    سلام خیلی عالی بود توصیه‌هاتون، خسته نباشید
    فقط اون اواخر متن ، کلمه سلب ، غلط املایی داره 😃

    درود برشما .ممنونم از این نکته های ارزشمند .من تازه شروع کردم .و خیلی خوب ازاین نکته ها استفاده میکنم .تا به مرحله رایتینگ که برسم بتونم عالی انجامش بدم .
    سپاس برای تلاشتان وکمکی که به من میکنید .قدر دانم

    سلام وقت به خیر
    میشه لطفا چند تا از اپ های مناسب تصحیح رایتینگ برای گوشی اپل معرفی کنید

    سلام وقت شما هم بخیر. میتونید از اپ Grammarly استفاده کنید. البته بهتره نسخه ی خریداری شده این اپ رو داشته باشید چون نسخه رایگان قابلیت های کمتری داره.

    سلام توصیه های خوب وبسیار عالی عنوان کردین سعی میکنم
    در نوشتن رایتینگ وریدینگ از اونها استفاده کنم متشکرم .

    سلام. خوشحالم که مفید بوده براتون.
    امیدوارم همواره در مطالعه زبان و نوشتن رایتینگ موفق باشید.

    سلام خیلی ممنون از نکات کاربردی و راه حلهای مفیدتون

    عسل جان ،
    عمیقا لذت بردم از خوندن تک تک جملاتت…ممنونم از وقت و انرژی که گذاشتی 🙂
    عالی 🙂

    خیلی خیلی ممنونم از نظر پرمهرت سارا جان،
    و خوشحالم که از خوندن مقاله لذت بردی.

    سلام، ممنون مطلب کمک کننده ای بود👌🏻

    سلام!
    ممنون از نظرت رکسانا جان.
    خوشحالم که مقاله برات کمک کننده بوده.

    سلام . ممنون از نکات مفید و کاربردی که گفتین.
    دقیق اشاره داشت به مشکلات یک زبان آموز در نوشتن رایتینگ 💐⚘😊

    نوشته خوبی بودو دقیقا به موضوعاتی پرداخته بود که ممکن است برای ننوشتن رایتینگ پیش بیاد. ممنون برای من که کمک کننده بود

پشتیبانی آنلاین در
2 پشتیبان آنلاین