بستن سبد خرید

تخفیف ویژه‌ یلدا!

باورهای غلط در رابطه با یادگیری زبان

زمان مطالعه: 4 دقیقه ۲۲ نوامبر ۲۰۲۰ ۴۰ دیدگاه

سلام دوستان سمیه کریمی هستم مدرس انگلیسی و آیلتس.
در این مقاله تصمیم دارم درباره چند اشتباه رایج زبان آموزان در یادگیری زبان انگلیسی با شما صحبت کنم.

 

1-یادگیری زبان در کوتاه ترین زمان

تا حالا به آگهی های بازرگانی شبکه های زرد ماهواره دقت کردید؟ در عرض کمتر از چند روز با استفاده از این قرص، شربت و یا دستگاه ده کیلو لاغر شوید، بلندتر شوید، سیگار را ترک کنید و….

متاسفانه این شبکه ها با سو استفاده از نقاط ضعف افراد سعی در فروش اجناسشون دارند.

یک اشتباه رایج زبان آموزان اینه که، اکثر ما ایرانی‌ها در انجام هر کاری دنبال راحتترین، سریعترین و کوتاهترین روش هستیم. یادگیری زبان هم یکی از اون مهارت‌هایی هست که همه دوست دارند بلد باشند ولی بدون صرف زمان و انرژی.

همه ما هر از گاهی با تبلیغات یادگیری زبان و مکالمه در 20 جلسه یا دو ماه مواجه شدیم. ولی آیا این موضوع چقدر به واقعیت نزدیکه؟ من بر اساس 11 سال تجربه تدریس بهتون میگم که تنها یک فریب برای وسوسه شماست.

یادگیری زبان و فاکتور زمان کاملا به هم مرتبطند. یادگیری زبان یک پروسه هست که در طول زمان اتفاق میوفته.  یعنی برای یادگیری و رساندن خودتون به سطح مطلوب و از همه مهمتر داشتن توانایی استفاده از اون در برقراری ارتباط نیاز به زمان دارید.
زمان حدودی مورد نیاز برای رسیدن به هر سطحی رو قبلا توضیح دادم.

 بنابراین واقع بین باشیم و صبور. فریب تبلیغات قشنگ و دروغین رو نخوریم.
به جای اون روی هدفمون متمرکز بشیم.

 

2-یادگیری زبان صرفا از طریق مکالمه و اسپیکینگ

ممکنه که شما از رایتینگ، لیسنینگ یا گرامر خوشتون نیاد ولی آیا بدون یادگیری گرامر یا کار کردن روی مهارت لیسنیگ یا ریدینگ می تونید زبان یاد بگیرید؟ من بهتون میگم که نه. چیزی به اسم یادگیری زبان مخصوصا در مقطع مبتدی صرفا از طریق مکالمه و اسپیکینگ وجود نداره. در تمام دنیا یک روال استاندارد برای یادگیری زبان وجود داره و اون با استفاده از کتابهای کورس استاندارد و کار کردن روی همه مهارت هاست. در سطوح اینترمدیت و بالاتر کلاسهای بحث آزاد وجود داره ولی به هیچ وجه جایگزینی برای کلاس جنرال محسوب نمیشن و تنها برای تقویت مهارت اسپیکینگ مناسبند. بنابراین دوباره تکرار می کنم هر روش سریع و راحت، روش درست نیست.
فریب این گونه تبلیغات رو نخوریم که فقط اتلاف وقت، انرژی و پول هستند.

برای یادگیری یک‌ زبان شما احتیاج دارید روی تمام مهارتها و قسمت های مختلف کار کنید و نهایتا توانایی این رو داشته باشید که به اصطلاح تولید زبان داشته باشید و این به این معناست که بتونید از اون توی اسپیکینگ و رایتینگ استفاده کنید.

 

3-برتری یک لهجه به لهجه دیگر در زبان انگلیسی

خیلی ساده بهتون بگم هیچ خوب یا بهتری وجود نداره و تمامش بسته به هدف و سلیقه شماست. زبان انگلیسی از نظر لهجه تنوع بالایی داره. انگلیسی، امریکایی، هندی، استرالیایی، کانادایی و ….. ولی دو لهجه بریتیش و آمریکایی شناخته شده تر هستند.

اگر قصد مهاجرت به آمریکا رو دارید، لهجه آمریکایی یاد بگیرید و اگر قصد مهاجرت به انگلیس رو دارید، لهجه بریتیش.

در غیر این دو صورت می مونه فاکتور علاقه. هر کدوم ویژگیها و زیبایی های خودشون رو دارند.

اکثر ایرانیها به لحاظ اینکه مدرس های مختلفی رو تجربه می کنند، لهجه میکس بریتیش امریکن دارند که اون هم چیز بدی نیست.

 

4-یادگیری تکنیک های آیلتس از مبتدی بدون گذراندن کلاس جنرال انگلیش

بذارید یه مثال ساده براتون بزنم. آیا کسی که قراره در سیستم آموزشی ایران کنکور شرکت کنه میتونه از مقطع دبستان وارد کلاس تست کنکور بشه؟ چقدر این موضوع به نظرتون خنده داره. دوره دبستان راهنمایی و دبیرستان همون جنرال انگلیش مورد نیاز برای شروع کلاس آیلتسه که بسته به بنداسکور مورد نیاز شما متفاوته و کلاس تست کنکور همون کلاس آیلتسه. برای شرکت در کنکور اول شما باید دروس خاصی رو بخونید و مقطعهایی رو بگذرونید و بعد با روش تست زنی آشنا بشید.

در آیلتس هم به همین شکله. شما اول باید سطح عمومی زبان انگلیسیتون رو به سطح مطلوب اون بنداسکور برسونید.
بعد وارد کلاسهای آیلتس بشید تا با فرمت آزمون، انواع سوالات و چگونگی حل اونها آشنا بشید.

 

5-پاس نکردن یک ترم همان و کنار گذاشتن زبان همان

من بارها کلاسهایی داشتم که توی اون کلاس زبان آموزی احتیاج داشته تا downgrade بشه چون سطحش از سطح کلاس پائینتر بوده ولی خیلی از زبان آموزها این موضوع رو قبول نمی کنند.

اکثر زبان آموزان در صورت رد شدن، به طور کل یادگیری رو کنار می گذارند. در حقیقت پاس نکردن یا رفتن به سطوح پایین برای اونها به معنای یک شکست بزرگ در یادگیری محسوب میشه و باعث میشه کاملا انگیزه شون رو از دست بدن. همزمان زبان آموزهایی هستند که این موضوع باعث ناامیدی اونا نمیشه و این آدمها همون هایی هستند که با موفقیت زبان رو یاد می گیرند و سطح ادونس رو تموم می کنند. یادمون باشه که fail شدن یا downgrade شدن به معنای پایان کار یا شکست نیست.

 

6-هوش چندگانه یا multiple intelligences

در گذشته انسانها رو به دو دسته تقسیم میکردند. افراد باهوش و کم هوش! در دنیای امروز این موضوع کاملا رد شده است و بر اساس نظریه هوش چندگانه، چند نوع هوش داریم و هر انسان در یک یا چند تا از این هوشها  قویتره. برای یادگیری زبان شما به یکی از این هوشها احتیاج دارید و این نوع هوش الزاما در همه انسانها یکسان نیست. بنابراین توانایی یادگیری زبان در انسانها متفاوته چون ممکنه هوش هنری یا ریاضی در شخصی قویتر از این نوع هوش باشه. این به این معنا نیست که کسی زبان رو یاد نمی گیره، به این معناست که نیاز به تکرار و تمرین در انسانها متفاوته.

نکته دیگه اینه که توانایی یادگیری زبان در شما در روشهای متفاوت هم مختلفه. یعنی اینکه ممکنه یک نفر زبان رو از طریق ویژوال بهتر یاد بگیره ولی یک شخص برونگرا از طریق تعامل و ارتباط. این قسمت مربوط به مدرسین عزیز هست که با داشتن شناخت کافی از زبان آموزهاشون بهترین روش رو برای آموزش انتخاب کنند. خوبه که توانایی خودمون رو بهتر بشناسیم تا بهترین روش رو برای آموزش و یادگیری انتخاب کنیم. این هم از آخرین اشتباه رایج زبان آموزان.

در مقاله ای جداگانه مفصل براتون درباره هوش چندگانه می نویسم.

در پایان امیدوارم این مقاله براتون مفید بوده باشه. یادگیری یک زبان جدید دریچه ایه به یه دنیای جدید.
فراموش نکنیم  برای موفقیت در یادگیری زبان شما به انگیزه، پشتکار، صبوری، تداوم، اشتیاق و تمرین نیاز دارید.

خوشحال میشم اگر تجربه ای در زمینه موارد بالا دارید اینجا در کامنتها با من به اشترک بذارید.
تا مطلب بعدی بدرود.

نظرتون چیه؟

نظرتون درباره این مطلب چی بود؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


    “در آیلتس هم به همین شکله. شما اول باید سطح عمومی زبان انگلیسیتون رو به سطح مطلوب اون بنداسکور برسونید.” خب چطوری بفهمیم این سطح مطلوب یعنی چه سطحی ؟ چطور بفهمیم به این سطح رسیدیم یا نه ؟

    ممنون از مقالات کاربردی که منتشر می کنید. من صرفا” نقدی به این مقالات دارم:
    متن‌ها از نظر ویرایشی افتضاحند. متوجه هستم که برای صمیمیت بیشتر یا هر دلیل دیگری نوشته ها رو شکسته منتشر می‌کنید، اما حتا در این حالت هم قواعدی وجود داره که رعایت کردنش خواندن آن رو آسون می کنه، پیشنهاد می‌کنم پیش از انتشار، یک نفر که با زبان نوشتار آشناست متن ها رو مختصرا” ویرایش کنه.

    سلام
    ممنون از نظری که دادید. همه متن ها ویرایش میشن. شاید در اون بین یک سری موارد از دست ویراستار در رفته.
    ولی باز هم حتما دقتمون رو بیشتر می کنیم به خاطر اینکه همونطور که خودتون عرض کردید خوانایی متن خیلی مهمه.

    بسیار عالی و واقع بینانه .. فقط یه خواهشی داشتم‌ ممکنه مقاله ای بنویسید در مورد اینکه کسی که خودآموز زبان یاد میگیره چطوری اون زبان رو به لهجه ی مورد علاقه ش فرا بگیره؟

    من سال 88 یک ترم رو سه بار تکرار کردم چون اعتماد به نفس نداشتم صحبت کنم و استادم بسیار سختگیر بود و من زبان رو کلا گذاشتم کنار…
    اون موقع کتاب تاپ ناچ تدریس می شد فکر کنم اینترمدییت بودم…

    عزیزم هیچوقت برای شروع دوباره دیر نیست . امیدوارم این مطلب دلیلی برای شروع دوباره شما باشه 🙂

    به نظر من هم زبان پر از مطالبه مختلفه که جنبه های مختلفی ام دارن واسه همین زمان زیادی میبره یادگیریش و اینکه درمجموع فک میکنم در طریق در معرض زبان قرار گرفتن به خصوص نیاز به صحبت کردن در توانایی اسپیکینگ خیلی موثره و یه پیشنهادم دارم به زبان آموزا که زبان رو به عنوان یه وسیله نگا کنید نه هدف اگه همچین نگرشی داشته باشید قطعا صبورتر میشید و حتی مشتاق تر چون دارید از زبان استفاده میکنید برای کتاب خوندن ارتباط گرفتن حتی کارتون یا یادگرفتن مطالب و مهارت های دیگه و کمتر متوجه گذر زمان سختی های مسیر میشید یهو به خودتون میاید و میبینید خیلی پیشرفت کردین

    عالیه 🙂 از نظر من هر کاری که باعث ایجاد انگیزه بشه عالیه 🙂

    عالییییی من هی سروع میکنم و وسط راه نا انید میشم و ول میکنم زبان و با اینکه آرزوم بود یک روز تیچرم یلدای عزیز باسه اولش خیلی شور و هیجان داشتم و باز وسطش رها کردم و الان دوباره تصمیم گرفتم شروع کنم ❤️

    سلام و سپاس
    من یکبار downgrade شدم اما متأسفانه به استادی که بشدت هم خود من باهاشون مشکل داشتم و هم کل آموزشگاه و ایشون کل ترم و بنا به شرایطی که دست به دست هم داده بودن از خاطرات شخصیشون فارسی گفتند و همین موضوع باعث شد من حس بی اعتمادی به آموزشگاه و حروم شدن پولم رو بکنم و قسمت ناراحت کننده ترش اینکه ۲ سال به همین دلیل زبان رو کنار گذاشتم ??? و خواهشم اینه که زبان آموز رو رها نکنیم اگر توی این موقعیت افتاد

    خواهش ميكنم . درکتون میکنم و کاملا موافقم ولی هیچوقت برای شروع دوباره دیر نیست عزیزم 🙂

    ممنون از مقاله خوبتون. میشه یه مقاله هم بنویسید درباره اینکه چطوری راه خودمونو تو مسیر زبان آموزی پیدا کنیم. من که خیلی سردرگمم و نمیدونم در چه حد میخوام پیش برم چه آینده ی شغلی مد نظرمه اصلا از کجا باید شروع کنم سراغ چجور دوره هایی باید برم و… حسابی نیازمند مشاوره و راهنماییم?

    سلام عزیزم
    ممنون از توضیحات خوبتون ??
    من زبان انگلیسی خیلی دوست دارم ،ولی اصلا وقت پیدا نمیکنم واسه خوندنش واینکه الان کلاسها تعطیل هست وهیچوقت استاد خوبی نداشتم?

    سلام . خواهش میکنم دوست عزیز . از کلاسهای انلاین استفاده کنید و اجازه ندید پروسه یادگیریتون مختل بشه 🙂

    مقاله ی خوبیه
    من خودم زبان آموزم و با خوندن این مقاله متوجه شدم که چطور باید زبان بخونم مرسی استفاده کردم .

    به نظر من یکی از دلایلی که دنبال اینجور تبلیغات میریم طولانی شدن اموزش انگلیسی ما در مدرسه ست مثلا از همون ابتدایی شروع کردن به اموزش تا سال اخر دبستان و حتی دانشگاه با این حال اونجوری که دلمون بخواد انگلیسی رو نتونستیم روان حرف بزنیم پس دنبال یه راهیم که بالاخره به جای مطلوب برسونیمش و خب در دام تبلیغات می افتیم .. دلیل تبلیغات مکالمه و اینجور چیزا هم همینه !!نقطه ضعف بزرگ ما مکالمه ست

    کاملا موافقم . با دید باز و برنامه ریزی درست به نتیجه میرسیم 🙂

    سلام
    این اتفاق برای من افتاده یه ترم رو دو بار افتادم
    تا دوره ادونس پیش رفته بودم از اون روز همش فکر میکنم که من توانایی یادگیری زبان دیگه ای رو ندارم
    با اینکه عاشق زبانم
    دوست دارم دوباره شروع کنم زبان خوندنو ولی نمیدونم چه جوری?

    سلام دوست عزیز . هیچوقت برای یادگیری دیر نیست . تعیین سطح بدید و شروع کنید 🙂

Hide picture
پشتیبانی آنلاین در
1 پشتیبان آنلاین