سلام. من رعنا آذری زاد هستم. امروز یه مطلب کاربردی برای مدرسین زبان انگلیسی داریم و قرار هست 10 بازی برای آموزش زبان در کلاس بزرگسالان رو معرفی کنیم.
قبلا در مقاله ای، 6 بازی مناسب برای آموزش گرامر به کودکان معرفی شدند و از اهمیت بازی برای آموزش زبان مطلع شدید. همونطور که می دونید استفاده گاه به گاه از بازی می تونه کلاس رو جذابتر کنه. مخصوصا بازی هایی که هم مهارتهای زبانی رو درگیر کنه و هم باعث ایجاد تعامل بین بچه ها و تحرک در کلاس بشه. زبان آموزانی که هوش حرکتی بالایی دارند به این ترتیب بهتر هم یاد می گیرند. البته بعضی بزرگ سالها خیلی علاقه ای به انجام این جور فعالیت ها در کلاس ندارند. بهتر هست قبل از انجام آن علاقه، سن و هدف کلاس رو هم در نظر گرفت.
از طرف دیگه بازی ها به عنوان Freer Practice و در انتهای کلاس می تونند بسیار مفید باشند. مخصوصا که اکثر این بازی ها با تولید زبانی همراه هستند. به این ترتیب مطالب درس مرور شده و بهتر جا می افته. مخصوصا در انتهای کلاس که بچه ها از نشستن خسته هستند استفاده از بازی برای آموزش زبان کمک بزرگی به فعال نگه داشتن کلاس می کنه.
بازی هایی که امروز معرفی می کنیم در همه سطوح قابل تطبیق داده شده هستند. همینطور با کمی تغییر به صورت آنلاین و در کلاسهای مجازی هم قابل اجرا هستند.
این بازی برای تمامی سطوح مناسب هست. به کل کلاس پنج دقیقه وقت بدید. هر زبان آموز سه جمله در مورد خودش می نویسه که یکیش دروغ هست. بعد یکی یکی جمله هاشون رو پای تخته می نویسند یا بلند می خونند. سایر شاگردها با پرسیدن یک سری سوال از اون فرد سعی می کنند که حدس بزنند کدوم جمله احتمالا دروغ هست. این بازی به عنوان ice breaker در روز اول ترم هم قابل استفاده هست.(در این مقاله به آیس برکر ها پرداخته شده) به این ترتیب بچه ها بیشتر با هم آشنا میشن و تعامل در کلاس ایجاد میشه.
میتونید از قبل سوالاتی بسته به نوع گرامری که به زبان آموزان یاد داده اید طرح کنید و پای تخته بنویسید. و از شاگردها بخواهید که ابتدا برای هر جمله شما یک سوال بنویسند. مثلا شما نوشته اید Find someone who has never been abroad. . سوالی که شاگرد روی کاغذ مینویسد این خواهد بود: Have you ever been abroad? حالا همگی بلند می شن و با سوالات خود دور کلاس می چرخند و از هم می پرسند. اسم هر فرد که جواب مثبت به سوالشون میده رو جلوی اون سوال می نویسن. در انتها از هر شاگرد یک گزارش کوتاه بخواهید. مثلا یکی میگه: Maryam has never been abroad. و …..
همه شاگردها بلند شده و یک دایره وسط کلاس ایجاد می کنند. می تونید خودتون یا یکی از بچه ها شرع کننده بازی باشید. یه سوال مطرح می کنید و توپ را برای کسی که دوست دارید آنرا جواب دهد پرتاب می کنید. مثلا:Are you married? اون فرد جواب میده و خودش سوال بعدی رو مطرح کرده و برای فرد دیگه توپ رو میندازه. این بازی هم icebreaker جالبی می تونه باشه. بچه ها هم بیشتر با هم آشنا میشن.
این یه بازی پر از تحرک و هیجان هست. یکی از متن های ریدینگ کتاب و یه هر متنی رو انتخاب کنی. سعی کنید حاوی نکته گرامری جدید یا واژگان جدید باشه که بهشون درس دادید. بچه ها رو به گروه های دوتایی تقسیم کنید. یکی روی صندلی با کاغذ و مداد می شینه. اون یکی متن رو از روی کاغذی که دورتر از پارتنرش قرار داره میخونه و هر تعداد جمله که بتونه حفظ میکنه. به طرف پارتنری که روی صندلی نشسته میدود. آنچه حفظ کرده به او دیکته میکنه. گروهی که زودتر متن را تمام کند برنده هست. متن های نوشته شده رو در انتها جمع کنید و فیدبک بدید.
بسته به مورد گرامری که در کلاس تدریس کرده اید از بچه ها بخواهید که روی یک تکه کاغذ یک سوال رو بنویسند.( مثلا اگر نحوه پیشنهاد دادن چیزی رو تدریس کرده اید یک سوال می تونه این باشه:What should I do to sleep better at nights? ) هر شاگرد بعد از نوشتن سوال اسم خودش رو پایین کاغذ می نویسه. کاغذ رو تا میکنه و روی اون اسم فردی که مد نظرش هست که سوال رو جواب بده می نویسه. تموم که شد معلم ((Postie رو صدا میزنه تا کاغذ رو به اون فرد بده. فرد مخاطب سوال رو جواب داده و مجدد اسم مطرح کننده سوال رو به جای اسم خود روی کاغذ می نویسه. معلم یا Postie رو صدا میزنه تا پاسخ رو به فرد مورد نظر تحویل بده. بعد از اتمام بازی معلم کاغذ ها رو جمع کرده و در خصوص اشتباه هایی که بچه ها مرتکب شدند بهشون فیدبک میده.
از قبل تعدادی موضوع را آماده کنید. برای هر کدوم از موضوع ها یک شماره در نظر بگیری. کلاس را به دو تیم تقسیم کنید. هر کدام از اعضا یک شماره رو انتخاب می کنند. شما موضوع مربوط به اون شماره رو میگین و اون شاگرد باید 45 ثانیه بدون توقف در مورد اون موضوع صحبت کنه. وقتی یک شاگرد در حال صحبت کردن هست، افراد تیم مقابل گوش می کنند و از اشتباهات اون نت برمی دارند. در انتها اشتباهات توسط مدرس بررسی شده و فیدبک داده میشه.
به هر شاگرد یک ورق بدید که عکس یک وسیله رو روش بکشه (هر وسیله ای). برگه ها رو جمع کنید و مجدد بین بچه ها توزیع کنید. هیچ کس برگه خودش رو نمی گیره. به کلاس بگید که همه تو یه جزیره گیر افتادن و فقط نصف کلاس زنده خواهند ماند. تنها چیزی که هر کس دارد وسیله ای هست که نقاشیش رو تو دستش داره. هر فرد باید کلاس رو متقاعد کنه که چرا تو جزیره به اون وسیله نیاز داره. یا چجوری اون وسیله میتونه کمکش کنه. اگر همه متقاعد شدند اون فرد زنده می مونه. اگر نه از بازی حذف میشه.
معلم به عنوان ناظر میتونه از اشتباهات بچه ها نت برداره و در انتهای بازی در قالب جملات جای خالی یا چند گزینه ای از بچه ها بخواد اشتباهات خودشون رو تصحیح کنند.
چهارتا از بچه ها رو جلوی کلاس بیارید. سه تاشون تو یک ریف بشینند و یکیشون پشت اونا مثل مبصر می ایسته. به مبصر یه تعداد کارت بدید که چند کلمه که نقش اسم noun دارن روش نوشته شده. مبصر یکی از ورقه ها رو به یکی از سه نفر میده. اون فرد باید با اون کلمه یه داستانی رو بداهه شروع کنه به گفتن. فرد ادامه میده تا مبصر یک کاغذ دیگه به فرد بعدی بده. بعد اون فرد باید داستان رو ادامه تا مبصر بگه.
همه بچه ها پنج تا انگشتشون رو بالا نگه میدارن. یکی بازی رو شروع میکنه و یک جمله رو با I have never
….. شروع می کنه. بقیه تک تک اگر اون کا ر رو انجام دادن یک انگشت رو پایین می آرن و در موردش حرف می زنند. اگر هم انجام ندادند انگشتشون رو بالا نگه میدارن. هر کسی زودتر پنج تا انگشتش پایین بیاد برنده میشه.
این بازی برای reinforce کردن واژگانی که تازه تدریس شده اند بسیار مناسب هست. معلم دو گروه دو نفره رو انتخاب می کنه. دو تا گروه میان جلوی کلاس. دو تا صندلی هم جلوی کلاس میذاریم. در هر گروه یک نفر پشت به تخته روی صندلی میشینه. اون یکی جلوی پارتنر خود که نشته و رو به تخته میایسته. معلم یک سری واژه رو از قبل رو تخته نوشته. با اشاره کردن به هر واژه کسی که ایستاده شروع به توضیح دادن در مورد اون واژه می کنه. هر گروه که پارتنرش زودتر واژه مورد نظر رو حدس زد کلمه “فریز” رو میگه و اون ست رو برنده میشه. حالا دو نفر جاهاشون رو با هم عوض میکنن. بازی ادامه پیدا می کنه. وقتی واژگان تموم شد، گروهی که بیشترین امتیاز رو کسب کرده برنده می شه.
اگر خاطرتون باشه قبلا در خصوص نحوه تدریس مهارتها به صورت آنلاین صحبت کرده بودیم. در اینجا باز هم چند سایت بهتون معرفی میکنم که هم برای تدریس آنلاین و هم انجام فعالیت های تعاملی بیشتر در کلاس استفاده کنید:
امیدوارم این مطلب مورد استفاده معلم های عزیز قرار گرفته باشه و از بازی برای آموزش زبان استفاده کنند.
سلام ببخشید میتونید یک ایده بهم بدید درباره گرامر درس چهار زبان نهم ک چکار بکنم ک بچه ها فعالیت داشته باشند یکاری ک خیلی جنب و جوش نداشته باشه و خیلی هم ساده باشه لدفا بهم بگیددد
You’re the best 🖐🌺
فوق العاده بود
خییییلی ممنونم
ممنونم از توجهتون 😊
عالی
ممنون از توجهتون
ممنونم عالی بود
ممنونم از توجهتون ?
عالی و خوب
یه بازی هم پیشنهادی من هست و دوست داشتید بگم براتون و استفاده بکنند عزیزان
من که خیلی لذت بردم.مرسی عزیزم.
لطف داری غزال جان. ممنونم❤️
بسیار بازی های خلاق و جدیدی بودن و قطعا کاربردی میتونن باشن همشون
خوشحالم که مفید بوده براتون ?
عالی و کامل بود ، تشکر بابت ایدهاتون ??
خواهش میکنم. خوشحالم که مفید بوده ?
عالی بود
ممنونم از توجهتون?
عالی بود رعنا جان ، من همیشه مطالبی که مینویسی رو میخونم ، بهترینی، ممنون که اطلاعاتتو با ما share میکنی عزیزم❤
خواهش میکنم عزیزم. ممنونم از وقتی که گذاشتید.
خیلی عالی بود
ممنونم از توجهتون ?