بستن سبد خرید

بایدها و نبایدهای گرامر-7 نکته که مهارت گرامری شما را بهبود می بخشد

زمان مطالعه: 4 دقیقه ۲۵ ژوئن ۲۰۲۱ ۱۰ دیدگاه

سلام من رعنا آذری زاد هستم. امروز با سری دوم بایدها و نبایدها در خدمت تون هستم. در مقاله قبل در خصوص بایدها و نبایدهای بهبود مهارت اسپیکینگ صحبت کردیم. امروز هم یک سری نکات کاربردی (بایدها و نبایدهای گرامر) رو در خصوص نحوه بهبود مهارت گرامر یاد خواهیم گرفت.

گرامر می تونه برای خیلی از زبان آموزان مقوله‌ای استرس زا و گاهی پیچیده باشه. از طرف دیگر گرامر درست، نقش بسیار مهمی در انتقال درست مفهوم  به مخاطب داره. پس خیلی مهمه که روش هایی رو برای بهبود و پیشرفت این مهارت یاد بگیریم، در این مقاله می ریم باهم که با بایدها و نبایدهای گرامر بیش تر آشنا شیم.

بایدها و نبایدهای گرامر:

1.خواندنreading:

در حین خوندن متون به انگلیسی، به صورت ناخود آگاه شما می تونید گرامر صحیح رو در ذهن خود جا بندازید. بعد از بارها دیدن و خوندن جملات گرامری درست می تونید جملات بهتر و درست تری بسازید. مخصوصاً اگر که یک جمله رو بلند بلند بخونید. در واقع در آن واحد، جمله رو می بینید و می‌شنوید و این به  یادگیری بهتر شما کمک می کنه. در همین سایت قبلا منابع خوبی برای تمرین مهارت خواندن معرف شده.

خوندن اخبار هم از روش های بسیار مناسب برای کمک کردن به این امرست. فکر کنید اخبار فقط برای سطوح پیشرفته ست. قبلا اپلیکیشن news in levels رو بهتون معرفی کردم. در هر سطحی که باشید می تونید با شنیدن اخبار مهارت های زبانی خودتون رو تقویت کنید.

البته گوش کردن به پادکست ها هم، همون تاثیر خوندن رو می تونه داشته باشه. به این ترتیب ساختارهای گرامری براتون مرور می شه و بهتر جا می افته. قبلا چند پادکست مفید براتون معرفی کردم.

یه اپ هم قبلا برای گوش کردن به کتاب های صوتی بهتون معرفی کرده بودم.

۲.مرور کردن قواعد پایه گرامر:

هم زمان با کلاس یا دوره ای که می گذرونید بهتره که خودتون مطالعه خارج از کتاب داشته باشید. مثلاً قوانین پایه گرامر زبان رو یاد بگیرید یا مرور کنید. روی parts of speech و خطاهای رایج گرامری که اکثر زبان آموزان انجام می‌دند بیشتر تمرکز کنید. حتما با کتاب های جیبی common mistakes in English آشنا هستید، این کتاب می تونه همیشه همراه تون باشه و پله به پله اشکالات گرامری پایه رو در شما اصلاح کنه. چون همونطور که احتمالا قبلا تجربه کردید در کلاس های گروهی بین شش تا ده  نفر و یا بیشتر حضور دارند. معلم وقت زیادی نداره که روی اشکلات گرامری تک تک شاگردها تمرکز کنه، در نتیجه برخی اشکالات گرامری در شما مونده و فسیل می شه(fossilization). پس خودتون باید تلاش کنید و گرامر پایه تون رو اصلاح و تقویت کنید.

۳. تمرین کردن:

امروزه منابع بسیار زیادی چه به صورت آنلاین یا پرینت شده در اختیار زبان آموزان قرار داره. با یک سرچ ساده در گوگل می‌تونید سایت های زیادی که حاوی بازی ها و تمرین های مختلف برای بهبود گرامر شماست پیدا کنید. انجام حتی یک تمرین ساده در روز می تونه به بهبود گرامر شما کمک کنه.‌

مثلا با اپلیکیشن quiz your English  که قبلا بهتون معرفی کردم، می تونید در طی یک رقابت در قالب تست با هر کسی در دنیا به تمرین گرامر بپردازید. یا با اپکیلیشن هایی مثل کاهوت به صورت فردی یا آنلاین در قالب بازی مهارت های زبانی خودتون رو بسنجید.

۴. گوش کردن به دیگران:

وقتی از معلم یا هر جای دیگه ای فیدبک می گیرید بهش گوش کنید. روی خطاهایی که مرتب تکرار می کنید، حساس باشید. مثلاً اگر مرتب در خصوص هماهنگی فاعل و فعل به شما فیدبک داده می شه پس نیاز دارید که روش بیشتر کار کنید. مخصوصا وقتی تکلیفی رو دارید انجام می دید بیشتر روی نقاط ضعف تون تمرکز کنید. حتی می تونید یک لیست از خطاهایی که زیاد تکرار می کنید تهیه کنید و مرتب مرور کنید.

5. ویرایش گفتار یا نوشتار:

وقتی مطلبی رو می نویسید مثلاً اگر دفترچه خاطرات انگلیسی نگه می دارید یا برای تکالیف کلاس پاراگراف یا مقاله ای نوشتید، مجدد آن رو بخونید. این کار به ذهن شما کمک می کنه که گپ های ایجاد شده رو پر کنید. آنچه را که نوشتید رو با صدای بلند (ترجیحا برای فرد دیگه ای ) بخونید تا بتونه شما رو ارزیابی کنه. وقتی متنی رو بلند بلند می خونید احتمال بیشتری داره که متوجه خطا ها تون بشید. پس سعی کنید متن رو در ذهن تون نخونید. یا صدای خود تون رو ضبط کنید و مجدد به اون گوش کنید و اشکالات خودتون رو اصلاح کنید.

۶.نوشتن:

همون طور که زیاد خوندن به بهبود گرامر شما کمک می‌کنه، نوشتن نیز همین نقش رو داره. هرچه بیشتر نوشتن رو با گرامر صحیح تمرین کنید گرامر شما بیش تر پیشرفت می کنه. مثلاً می تونید دفترچه خاطرات روزانه نگه دارید یا یادداشت هایی که سرکار برای همکاران  می ذارید انگلیسی باشه. قبلا اپلیکیشن bottled  در همین سایت معرفی شده که با استفاده از اون می تونید به هر فرد ناشناسی در هر جای دنیا نامه بنویسید.

۷.تهیه یک کتاب رفرنس خوب:

داشتن یک کتاب رفرنس خوب می تونه نقش یک مشاور رو برای شما بازی کنه. در هر قسمت از گرامر که ضعف دارید از فهرست مطالب اون رو پیدا کنید و برید بیشتر در موردش بخونید.

حالا چند تا کتاب گرامر عالی برای اهداف و سطوح مختلف بهتون معرفی می کنم.

  • سری کتاب های grammar in use: از قدیمی ترین کتاب های گرامر اند که در سه جلد از سطح مبتدی تا پیشرفته رو شامل می شن. کاملا یوزر فرندلی و به عنوان کتاب ریفرنس عالی اند.
  • Practical English Usage: نویسنده Micheal Swan. این کتاب یه کتاب کاملا خاص در خصوص گرامره‌ که مثل یه دیکشنری عمل می‌کنه. نکات ریزی که در این کتاب می‌ تونید پیدا کنید در کمتر کتابی وجود داره. انتظار مباحث بیسیک از این کتاب ها نداشته باشید. فرق های ریز گرامری در این کتاب بسیار عالی گفته شده. مثلا اگه می خواید فرق کلماتی مثل across, over and through رو بدونید این کتب بهترین رفرنس اند.
  • سری کتاب های Oxford Practice Grammar: این سری کتاب ها هم در سه جلد از بیسیک تا پیشرفته چاپ شده اند. بسیار کاربردی و روان گرامر رو در همه مباحث توضیح داده و تمرین هم داره.
  • در نهایت کتاب grammar digest رو بهتون معرفی می کنم. این کتاب در یک جلد چاپ شده. با توجه به نوع مطالب و تست هایی که داره، می تونه مناسب آمادگی برای انواع امتحانات خارجی مثل تافل و حتی آزمون های زبان داخلی مثل EPT باشه.

همه این کتاب ها به راحتی در بازار قابل خریداری اند. فایل پی دی اف اون ها رو هم می تونید با سرچ  کردن در گوگل پیدا کنید.

امیدوارم این مطلب (بایدها و نبایدهای گرامر) مورد استفاده و توجه شما قرار گرفته باشه. خوشحال می شم که نظرات تون رو با من در قسمت کامنت مطرح کنید.

نظرتون چیه؟

نظرتون درباره این مطلب چی بود؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


    سلام.بسیار عالی بود
    دو سوال دارم:
    1)نظرتون در مورد کتاب های گرامر Betty azar چی هست؟
    2)برای کسانی که تمرکزشون بر روی یادگیری انگلیسی آمریکایی هست،کتاب های Oxford Practice Grammar با توجه به اینکه خود انتشارات آکسفورد بیان کرده که این کتاب برای انگلیسی بریتانیایی هست،مناسب اند؟

    با سلام. در خصوص کتابهای بتی آذر باید بگم که عالی هستند. مطالب ذکر شده در کتابهای بتی آذر و گرامر این یوس مشترک هستند فقط نحوه بیان کمی متفاوت هست.
    در خصوص سوال دوم هم باید بگم گرامر انگلیسی یا آمریکایی تفاوت خاصی ندارن و شما کتاب پرکتیس آکسفورد رو برای بهبود گرامر میتونید استفاده کنید. مهم نیست تمرکز شما روی کدوم لهجه هست.
    لهجه انگلیسی و آمریکایی تفاوت اصلی شون نحوه تلفظ و اینتونیشین و گاهی تفاوت واژگان هست و نه گرامر.

    مطلب عالی بود. مرسی
    من همیشه وقتی میخوام توی حرف زدن گرامر رو درست استفاذه کنم خیی مکث میکنم چون دارم فکر میکنم بهش. چه راه حلی پیشنهاد میدید؟

    سلام،خیلی ممنون ازمطالب خوبتون،خواستم بدونم کتابgrammar in use بایدbasic روخریداری کنیم؟همونی که نارنجی رنگه؟چون من سرچ کردم ازهمین چندمدل آورد

    خواهش میکنم. بستگی به سطح شما داره. بیسیکش قرمز هست. حالا اگه هم رنگ جلدش عوض بشه سطحش روش زده شده.

رعنا آذری زاد

سلام. من رعنا آذری زاد، اینجا هستم تا سهمی در زبان آموزی بهتر شما داشته باشم. کارشناس ارشد آموزش زبان انگلیسی از دانشگاه علم و صنعت ایران و دارنده مدرک بین‌المللی تیسل و همچنین دارای ده سال سابقه تدریس زبان عمومی و آکادمیک در دانشگاه و زبان کسب و کار در شرکت ها هستم. مولف کتاب کاربرد اصطلاحات در ترجمه (انتشارات ساکو) و چندین مقاله دیگه هستم. در صورت تمایل میتونید مقالات رو در لینک زیر مطالعه کنید.‌ https://scholar.google.com/citations?user=TtUU6OUAAAAJ&hl=en

مشاهده پروفایل رعنا آذری زاد
پشتیبانی آنلاین در
2 پشتیبان آنلاین